sarvatobhadra chakra
https://www.astrolojikozmik.com/2023/10/sarvatobhadra-chakra.html
Sarvatobhadra Çakra
Sarvatobhadra çakra, doğum haritasında Grahas'ın geçişleri için kullanılır.
Transit haritası ilerlemiş bir doğum haritasından başka bir şey değildir; Sarvatobhadra çakra, şanslı nakshtra, tithi, sesli harf, graha, döküntüyü tahmin etmek ve vedha olanlardan kaçınmak için gerçekten kullanılabilir.
Graha, Tithi ve Bootha'nın haritalaması aşağıda verilmiştir.
Yukarıdaki algoritma ile bir burcun nakshatra'sını, tithi'sini ve sabit dasha'larını geçişlerle ilişkilendirebiliriz.
Yukarıdaki bilgiler, bu Q2A'da anlatıldığı gibi pancha pakshi araştırmasını doğrulamaktadır.
1. GİRİŞ:
Dagdha (yanmış) Nakshatra.
Güneş Tanrısının herhangi bir Nakshatra'ya yerleştirilmesi onu Daghdha yapar (Surya Dev'in ihtişamı ve kudreti nedeniyle yanmıştır), dolayısıyla kişinin bu durumla nasıl başa çıkacağı konusunda hiçbir fikri yoktur. Aksine, uzun vadede bu tür şeylere hiç önem vermiyor.
27 Nakshatra tüm varoluşumuzu kapsıyor. Dagdha (yanmış) Nakshatra'yı anlamak için 27 Nakshatra şemasına göre burada küçük bir liste sunulmaktadır.
1 inci. Janma: Hayat, başlangıç, sağlık
ve uzun ömür
2.. Sampat: Zenginlik ve kaynaklar
3 üncü. Vipat: Tehlike ve sorunlar
4. Kshem/Jaati: topluluk, yakın çevreler, sağlık
5.. Pratayak: Başarının önündeki zorluklar ve engeller
6.. Sadhan: Başarılar, başarmanın anlamı
7.. Naidhana: Ölüm, başarısızlıklar, acılar
8.. Mitra: Projelerimizin başarılı olmasına yardımcı olan arkadaşlar.
9'uncu. Adhi Mitra: Önce bizim iyiliğimizi düşünen ve bize aksini önerebilen harika arkadaşlar.
10'uncu. Karma: İş, karmalar, başarı
16'ncı. Sanghtika: Sangha, yakın grup, yakın partnerler (eş de).
18'inci. Samudaaika: Hepsinin toplamı, net sonuç, neyi başarıyoruz
19'uncu. Ezan: Yaratılış, baba, gurular, kuruluş, yerleşim
22. Vainashika: yok edici veya yıkım sırasında bize yardım eden
25.: Manas: Zihniyet, kişinin ne kadar baskıya dayanabileceği
27.: Abhisheka: Onur, taç giyme töreni vb.
2. VEDHA KAVRAMI
Vedha kavramı transit analizinde çok önemlidir. Doğumdaki Ay'dan itibaren gezegenlerin geçişlerini incelerken bu kavramla karşılaşabiliriz ve dolayısıyla herhangi bir geçiş çalışmasında bunun anlaşılması hayati öneme sahiptir. Vedha delmek anlamına gelir ve dolayısıyla bir gezegenin olumlu veya olumsuz bir sonucu etkileme gücü anlamına gelebilir. Gezegenlerin normal geçişlerinde, diğer gezegenlerin vedha'ları yararlı veya zararlı etkileri ortadan kaldırabilirken, Sarvatobhadra Çakra'da Vedha, çeşitli nakshtralar, burçlar, tithis, aksharalar vb. üzerinde geçiş yapan (veya doğum sonrası) gezegenlerin etkisini gösterir. olumlu olarak kabul edilir ve kötü niyetlilerinki ise olumsuz olarak kabul edilir. Etki, yüceldiklerinde ve geriledikleri takdirde daha güçlüdür, zayıfladıkları takdirde ise daha zayıftır.
2.1. VEDHA TÜRLERİ
Üç tür vedha vardır:
1. Vedha'nın karşısında: Geçiş yapan bir gezegenden bakıldığında, Sarvatobhadra çakraya düşen bedenler söz konusu gezegenin vedhasının altına gelir. Böylece gezegenler çakranın sol duvarındaki nakshatradan geçerken, çapraz vedha nakshatraların (ve bedenlerin) üzerinde sağa doğru olacaktır ve bunun tersi de geçerlidir. Benzer şekilde, gezegenler haritanın üst duvarındaki nakshatralardan geçerken, çapraz vedha aşağı doğru olacaktır. Bu vedha, gezegenler normal hareket halindeyse veya sabitse daha etkilidir.
2. Ön vedha: Geçiş yapan bir gezegenden bakıldığında, saat yönünde (zodyak) yönde görülen köşegende düşen cisimler ön vedhanın altındadır. Bu vedha gezegenler hızlı hareket ettiğinde etkili olur. Bu vedha, hareketi her zaman ileri yönde olan Armatürler için her zaman daha önemlidir.
3. Hind (arka) vedha: Geçiş yapan gezegenden bakıldığında saat yönünün tersine (antizodyakal) yönde görülen çapraz yönde düşen cisimler arka vedhanın altındadır. Bu vedha, gezegenlerin görüşleri geriye doğru olduğundan, gezegenler geriye doğru hareket ettiğinde etkili olur. Bu vedha, düğümler için her zaman etkilidir çünkü düğümler her zaman geriye doğru hareket ederler.
Vedha'nın yönlerden birindeki etkisinin, armatürler ve düğümler hariç 5 gezegenin hareketine bağlı olduğunu gördük. Gezegenler sabitken veya normal hızda hareket ederken, çapraz vedha diğerlerinden daha etkilidir ve daha hızlı hareket veya gerilemede hareket ederken sırasıyla ön veya arka vedha etkili olur. Armatürler her zaman ileri yönde hareket ettiğinden, ön vedha her zaman etkilidir, arka vedha ise her zaman etkisizdir. Benzer şekilde, düğümler her zaman geriye doğru hareket ettiğinden, arka vedha her zaman etkilidir ve ön vedha her zaman etkisizdir.
2.2. VEDHA İLLÜSTRASYONU
Bu çizimde Mars ve Merkür gezegenlerinin hangi bedenlere vedhaya neden olduğunu görelim. Sarı renkle vurgulanan cisimlerde "Vedha Karşısında", yeşille vurgulananlarda "Ön Vedha" ve morla vurgulananlarda adı geçen gezegenlerden yani Mars ve Merkür'den "Arka Vedha" bulunur. Vedha'nın karşısında, nakshatraya giden vedha en önemlisi olduğundan, Ashwini'yi yalnızca Vedha'yı alan olarak ele alacağız ve aksharalar (ma, l. vb.) ve burçlar (Yengeç, İkizler, Boğa) gibi diğer bedenleri göz ardı edeceğiz.
2.3. VEDHA'NIN ÖZEL DURUMU
Geçiş yapan bir gezegen nakshatranın son çeyreğinde köşeden önce geldiğinde veya nakshatranın 1. çeyreği köşeyi takip ettiğinde, normal vedhalara ek olarak vedha'nın Purna Tithi'yi çaprazlamasına geçmesine ve tüm cisimlerin oraya düşmesine neden olurlar. köşedeki tüm sesli harflerin yanı sıra köşegen.
Dolayısıyla bu özel koşul, bir gezegen Bharani, Aslesha, Vishakha ve Sravana'nın son padasından ve Krittika, Magha, Anurdha ve Dhanistha'nın 1. padasından geçtiğinde karşılanır.
3. ÖZEL NAKŞATRALAR
Janma Nakshatra'dan (Ay'ın Yıldız İşareti) sayılan belirli nakshatralar, bir olayın veya yaşamın belirli bir yönünün değerlendirilmesinde önemli hale gelir. Bu özel nakstralar, Navatara çakra gibi geçişlerin diğer alanlarında da önemlidir, dolayısıyla bunların anlaşılması, yalnızca Sarvatobhadra Çakraları değil, aynı zamanda trasitlerin diğer alanlarını da anlamak için son derece önemlidir. Nakshatralar aşağıdaki gibidir:
3.1. SHANNADI GRUBU
Shannadi, 6 nadi anlamına gelen Shad-Nadi'den türetilmiştir. Nadi genel olarak vücuttaki hassas veya hayati noktaları (fiziksel veya sembolik) ifade eder ve vücudun çeşitli bölgelerinde önemli ölçüde kontrol sahibi olan enerji merkezlerini ifade eder. Ay'dan sayılan Shannadi nakshatra grubu aşağıdaki gibidir:1. Nakşatra: Janma Nadi
10. Nakşatra: Karma Nadi
16. Nakşatra: Sanghatika Nadi
18. Nakşatra: Samudayika Nadi
23. Nakşatra: Vainashika Nadi
25. Nakşatra: Manas Nadi
Janma Nadi: Bu Ay'ın nakshatrasıdır ve aynı zamanda Janma Tara (navatara şemasında) veya Janmarksha veya Janmabha olarak da adlandırılır. Bu, Ay'ı barındırdığı için herhangi bir doğum veya transit analizindeki en önemli nakshatradır. İnsan yaşamının karakasının Ay olduğu ve dolayısıyla insan doğumu için çok önemli olduğu ve aynı zamanda bu sanal alemde de baş destekleyici olduğu söylenir. Zihin (Ay ile gösterilir) bu dünyada kalmaktan keyif aldığı sürece beden iyi ve sağlıklıdır ve Zihnin artık dayanma ihtiyacı kalmadığında bu durum ortadan kalkar. Zihin bu dünyadaki deneyimlerin (iyi ya da kötü) tadını çıkarmayı bıraktığında, ruhun yeniden enkarne olması için artık çekim kalmadığı ve bedenin esaretten kurtulduğu söylenir. Nakşatranın kısa açıklamasından ve onun Ay ile olan güçlü ilişkisinden, bu dünyadaki genel deneyimin ve devamlılığın Janma Nadi üzerindeki etkilere bağlı olduğunu anlıyoruz.
Karma Nadi: Doğduğumuz misyonu yerine getirmek için yapmamız gereken karma ile 10'uncu sayının güçlü bir ilişkisi var. Rasi haritasında 10. ev aynı zamanda Karma'nın evidir ve Nakshatra şemasında Ay'dan itibaren 10. Nakshatra da Karma ile ilişkilidir. Bu nakshatra üzerindeki etkiler, kişinin işini yerine getirirken kullanabileceği çeşitli kaynaklara erişimini ve kişinin işinin sonuçlarına ne kadar kolay (veya başka şekilde) ulaşacağını belirleyecektir. Bir amacın gerçekleştirilmesini içeren meslek veya işle ilgili muhurthalarda bu nakshatra çok önemli hale gelir.
Sanghatika Nadi: Bu Tehlike anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu nakshatraların, yerlinin bir hedefi gerçekleştirirken karşılaştığı riskler üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Risklere bir örnek, mali kısıtlamalar vb. nedeniyle birisiyle olumsuz bir ittifakı veya ortaklığı kabul etmek olabilir.
Samudayika Nadi: Çevre anlamına geliyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu nadi, kişinin çevreden vb. alacağı desteği belirtir. Örneğin, çevrenin kişiye veya bir ticari girişime (sıradan astrolojide) destekleyici mi yoksa düşmanca mı olacağı bu nakstradan görülür. .
Nahidhana Nakshatra ölüm nakshatra
Drsa nakshata Kariyer nakshatra
Vainashika Nadi: Vinash yıkım demektir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu nakshatra, kişinin veya söz konusu olayın refahına zarar verebilecek veya zarar verebilecek yol ve yöntemler üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Ticari girişimin analizinde bunun ortaklar, arkadaşlar ve ortaklar üzerinde güçlü bir etkisi vardır.
Manasa Nadi: Manasa zihin durumu demektir. Bu nedenle, adından da anlaşılacağı gibi nakshatra, gezegen geçişlerine bağlı olarak kişinin herhangi bir zamanda ruh hali üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Sıradan astrolojide, ne kadar huzurlu veya ne kadar tedirgin oldukları gibi ilgili insanların zihin durumunu temsil edebilir.
3.2. DİĞER ANAHTAR NAKŞATRALAR
Shannadi grubunun 6 nakshtrası dışında transit analizinde anahtar rol oynayan başka nakshatralar da vardır. Aşağıda parantez içinde Ay'a göre konumları verilmiştir:
1. Sampat Nakshatra (2): Bu, zenginlik ve varlıkların nakshatralarıdır. Sıradan astrolojide bunun, söz konusu olayda yaratılan/oluşturulan net servet veya diğer mevcut veya sabit varlıklar üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Ülkelerin yıllık yıldız falında bu nakshatra, söz konusu yılda ülkenin ürettiği GSYİH ve GSMH'yı gösterebilir ve benzer şekilde bir ticari girişimde bu, şirketin edindiği net geliri/varlıkları gösterebilir.
2. Adhana Nakshatra (19): Adhana, gebelik anlamına gelir. Bu nakshatranın transit analizindeki rolünü anlamak için, gebelikte ne olduğunu anlamamız gerekir. Döllenmiş yumurta, gebelik sırasında annenin rahminin duvarına yerleşerek çocuğun doğumuna kadar beslenir. Dolayısıyla bu nakshatranın, faaliyet yeri ve yerin kişiyi veya olayı (sıradan astrolojide) ne kadar iyi desteklediği üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Bu nakshatranın, kişinin kendi ülkesinde veya yurtdışında rahat veya başarılı olup olmayacağı konusunda güçlü bir etkisi vardır. Yararlı etkiler kişinin anavatanında kalmasını sağlarken, kötü etkiler onu uzaklaştırır.
3. Jati Nakshatra (26): Jati topluluk anlamına gelir. Bu nakshatra, kişinin sadece aile üyeleri, akrabaları ve arkadaşlarıyla olan ilişkisini değil, aynı zamanda kişinin toplum üyeleri tarafından ne kadar iyi destekleneceğini de gösterir. Bir ticari işletmede bu, işveren ile çalışanlar arasındaki ve çalışanlar arasındaki ilişkiyi gösterir; ne kadar uyumlu oldukları ve işin sonucunu ne kadar iyi destekledikleri gibi.
4. Desha Nakshatra (27): Desha ülke demektir. Bu nakshatra özellikle sıradan astrolojide önemlidir ve hükümetin siyasi parti gibi bir topluluğun girişimini ne kadar iyi desteklediğini gösterir. Bu nakshatra aynı zamanda ulusal figürlerin ve liderlerin burçlarında da büyük önem taşıyor ve hükümetlerinden aldıkları desteği ifade ediyor. Bu nedenle bir lider sürgüne gönderilirse aranacak anahtar bu nakshatradır.
5. Abhisheka Nakshatra (28): Abisheka taç giyme törenleri anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu nakshatra, politik astroloji veya iş liderliği (CXO'nun pozisyonları) gibi liderlikle ilgili alanlarla ilgilenen sıradan astrolojide önemlidir. Genel olarak bu nakshatra, kişinin başkaları üzerindeki nüfuzunu, hakimiyetini ve kontrolünü gösterir. Bu aynı zamanda kişinin ne kadar özgürlüğe sahip olduğunu ve işten ne kadar keyif aldığını, böylece kendi işinin patronu haline geldiğini de gösterir. Bu nakshatra üzerinde olumsuz etkiler olduğunda bu aynı zamanda güçten düşmeyi, esareti ve sürgünü de gösterebilir.
3.3. TRISHULA NAKŞATRALAR
Trishula nakshatraları özellikle uzun ömür ve ölüm meseleleri açısından önemlidir ve Trishula'yı veya Lord Shiva'nın Üç Dişli Mızrakını oluşturan Güneş'in nakshatrasından sayılan 4 nakshatradan oluşan bir gruptur. Mitolojik olarak Şiva, doğuma, yaşama ve yıkıma sebep olan üç ilahi prensip arasında ölümün ve yok oluşun efendisidir. Lord Shiva'nın elindeki Üç Dişli Mızrak'ın, onun yok etme gücünü simgelediği ve dolayısıyla astrolojide Trishula veya Shula olarak adlandırılan şeylerin ölümü ve yok oluşu simgelediği söylenir. Bu bağlamda önemli olan üç nakshatra Güneş'ten itibaren sayılan 1., 9., 15. ve 21. nakşatralardır.
3.4. UPAGRAHALAR
Güneş'ten sayılan 8 nakshatradan oluşan bir grup daha vardır ve asıl amacı engeller ve sıkıntılar yaratmaktır. Bunlar:5. nakshatra: Vidyunmukha (yıldırımın ağzı)
8. nakshatra: Shula (keskin ve delici)
14. nakshatra: Sannipata (Satürn gibi bela yaratıcısı)
18. nakşatra: Ketu (öngörülemez)
21. nakshatra: Ulka (ateş topu)
22. nakshatra: Kampa (titreme)
23. nakshatra: Vajraka (yıldırım)
24. nakşatra: Nirghata (ölümcül)
Bu nakshatra üzerindeki Malefik etkiler nakshatra ve ilgili gezegenlerle ilgili yollarda engellere ve sıkıntılara neden olabilirken; Nakshatraları etkileyen hayırseverler sorunları hafifletecektir.
4. GEZEGENLERİN ETKİSİ
4.1. FAYDALILAR VE KÖTÜLER
Çeşitli gezegenlerin söz konusu nakshatralar üzerindeki etkisi, söz konusu gezegenlerin doğasına ilişkin spesifik sonuçlar verecektir. Faydalıların etkileri iyi talihi artırırken, maleiklerin etkileri acıya ve yıkıma neden olur. Bu bağlamda faydalı olanlar Jüpiter, Venüs, iyi ilişkili Merkür ve güçlü Ay'dır ve kötü niyetli olanlar Satürn, Rahu, Mars ve Ketu ve Güneş'tir. Merkür'ün Satürn ve Rahu ile birlikteliği onu son derece şeytani hale getirirken, Güneş ve Mars'ın birlikteliği onu sadece hafif derecede kötü niyetli kılar. Benzer şekilde, Krisna Chaturdasi'den Shukla Pratipada'ya kadar olan karanlık Ay oldukça kötü niyetliyken, Shukla Dvitiya'dan Shukla Ashtami'ye ve Krisna Ashtami'den Krshna Trayodashi'ye kadar hafif kötü niyetlidir.
Gezegenlerin spesifik etkileri aşağıdaki gibidir:Güneş: Yanlış anlama ve egoyla ilgili sorunlar
Ay: Güçlüyse hoş olaylar ve tam tersi
Mars: Zenginlik kaybı
Merkür: İşyerinde öğrenme ve verimlilik
Jüpiter: Genel refah ve refah
Venüs: Cinsel zevk ve eğlence
Satürn: Hastalık
Rahu: Aldatma ve aldatma
Ketu: Kazalar ve ani olaylar
4.2. ETKİ GÜCÜ
Vedhaya neden olan gezegenlerin kutsallığına bağlı olarak etki şu şekilde değiştirilecektir:Yüceltme: 3 kez
Gerileme: 2 kez
Zayıflama: 1/2 kez
Diğer saygınlık: 1 kez (normal)
Kötücül bir gezegen yücelir veya gerilerse, aşırı derecede kötücül hale gelir. Bu nedenle, benefiklerin gerici veya yüceltilmiş, maleiklerin ise zayıflamış olması arzu edilir.
5. Vedha'nın Farklı Elementler Üzerindeki Etkisi
Her ne kadar sadece hayati nakşatralardaki gezegenlerin vedha'sını tartışmış olsak da, sarvatobhadra çakranın diğer çeşitli unsurları, yani akshara, tithi vara vb. hakkındaki vedha'ya dikkat etmek önemlidir. Her element, kullanıldığı şekliyle yaşamın çeşitli alanlarını yönetir. panchanga'nın kararına göre. Janma ve diğer hayati nakshatralara ek olarak yerlinin janma tithi, vara, rasi ve akshara'sı da not edilebilir. Bu unsurlar üzerindeki faydalı ve zararlı vedhanın aşağıda belirtildiği gibi yaşamın farklı alanlarında iyi veya kötü etkileri olacaktır:
1. Vara (hafta içi): Hafta içi lordu, kişinin yaşam gücünü yönetir. Hafta içi güçlü bir lord, iyi bir sağlık ve hastalıklardan ve sağlık bozukluklarından daha hızlı iyileşme sağlarken, hafta içi zayıf bir gün lordu bunu başaramaz. Bu prensibi Sarvatobhadra çakraya uygulayarak, Janma vara'daki (kişinin doğduğu gün) malefik vedha'nın kişinin sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahip olabileceğini veya bunun tersinin de geçerli olduğunu söyleyebiliriz.
2. Akshara (Alfabe): Ay gibi akshara da kişinin bu dünyadaki rızkı ile ilgilidir, Ay rahatlık ve iyi yaşam koşulları vererek varlığını sürdürürken, adı da olumlu bir imaj vererek varlığını sürdürür. Dolayısıyla eğer ismin 1. aksharasında zararlı vedhalar varsa, kişinin imajı zarar görebilir ve bunun tersi de geçerlidir.
3. Tithi (Ay günü): Panchanga planında Tithi refahı yönetir ve genel konfor ve refahın yanı sıra mali konularda da güçlü bir söz sahibidir. Burada aynı prensibi kullanırsak, eğer kişinin janma tithi'sinde kötücül vedhalar varsa, kişi maddi sıkıntıların yanı sıra genel rahatlık eksikliğiyle de karşı karşıya kalacaktır. Tithis 5 gruba ayrılır;
Ben. Nanda: Pratipad, Shasthi, Ekadasi
ii. Bhadra: Dvitiya, Saptami, Dvadasi
iii. Jaya: Tritiya, Astami, Trayodasi
iv. Rikta: Chaturthi, Navami, Chaturdasi
v. Purna : Panchami, Dasami, Purnima, Amavasya
Hasta bir kişinin muhurtha haritasındaki Purna Tithi'deki Malefik vedha ölümü gösterebilir.
4. Rasi (İşaret): Rasi, doğa anadan aldığımız tüm kaynakları yönetir. Böylece rasideki vedha çeşitli kaynaklara erişilebilirliği gösterecektir. Buna ek olarak, Janma Rasi kişinin sağlığı üzerinde güçlü bir etkiye sahipken, Janma Lagna onun entelektüel yeteneği üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle Janma rasi üzerindeki malefik vedha sağlık sorunlarına neden olabilirken Janma Lagna'daki malefik vedha zekanın yanlış uygulanmasını ve yanlış karar vermeyi gösterebilir.
Bu aynı zamanda doğum haritasıyla birlikte de kullanılabilir. Doğum haritasında her burç belirli bir evle ilişkilendirilecektir. Bir tabeladaki zararlı vedha, ilgili evi rahatsız edebilir. Belirli bir evde uğursuz yogalar varsa, o burçtaki malefik vedha durumu daha da kötüleştirebilir, faydalı vedha ise sorunu bir dereceye kadar hafifletebilir. Benzer şekilde, ilgili burçta maleik vedha varsa ve yoga, yararlı vedha altında gelişebilirse, belirli bir dönemde olumlu bir yoga sekteye uğrayabilir.
6. DASA & ANTARDASA
Burçtaki uğursuz yogada yer alan gezegenlerin dasa ve antardasası, eğer her ikisi de aynı anda nakshatra ile ilgili bölgedeki hayati bir nakshatraya vedhaya neden olursa, çok büyük acılara neden olabilir. Sonuç, ilgili gezegenlerin işlevsel ve doğal doğasının yanı sıra doğum haritasında oluşturdukları yogaya göre değerlendirilmelidir. Olumsuz yogalar, uygun olmayan geçişler sırasında olumsuz sonuçlar verir ve bu nedenle kişinin transit dasaya, antardasa lorduna sadece normal geçişlere göre değil aynı zamanda sarvatobhadra çakra açısından da dikkat etmesi gerekir.
Benzer şekilde, yararlı gezegenlerin dasa, antarları, bazı hayati nakshatralarda yararlı vedhaya sahip olduklarında yararlı sonuçlarını verebilirler. Gezegenlerin işlevsel doğasına ve oluşturdukları yogaya bağlı olarak, söz konusu hayati nakshatralardan birini oluşturmak daha önemli hale gelecektir ve bilge bir astrolog, sonuçları açıklamadan önce bu hayati nakshatrayı tespit etmelidir. Örneğin güç, statü ve şöhretle ilgili yogalar konusunda abhisheka nakshatra son derece önemli hale gelir. Yogaya katkıda bulunan gezegenlerin kendi dönemlerinde ve alt dönemlerinde eş zamanlı olarak abhisheka nakshatra'da vedhaları varsa, yoganın meyve vereceği tahmin edilebilir.
Burçtaki uğursuz yogada yer alan gezegenlerin dasa ve antardasası, eğer her ikisi de aynı anda nakshatra ile ilgili bölgedeki hayati bir nakshatraya vedhaya neden olursa, çok büyük acılara neden olabilir. Sonuç, ilgili gezegenlerin işlevsel ve doğal doğasının yanı sıra doğum haritasında oluşturdukları yogaya göre değerlendirilmelidir. Olumsuz yogalar, uygun olmayan geçişler sırasında olumsuz sonuçlar verir ve bu nedenle kişinin transit dasaya, antardasa lorduna sadece normal geçişlere göre değil aynı zamanda sarvatobhadra çakra açısından da dikkat etmesi gerekir.
Benzer şekilde, yararlı gezegenlerin dasa, antarları, bazı hayati nakshatralarda yararlı vedhaya sahip olduklarında yararlı sonuçlarını verebilirler. Gezegenlerin işlevsel doğasına ve oluşturdukları yogaya bağlı olarak, söz konusu hayati nakshatralardan birini oluşturmak daha önemli hale gelecektir ve bilge bir astrolog, sonuçları açıklamadan önce bu hayati nakshatrayı tespit etmelidir. Örneğin güç, statü ve şöhretle ilgili yogalar konusunda abhisheka nakshatra son derece önemli hale gelir. Yogaya katkıda bulunan gezegenlerin kendi dönemlerinde ve alt dönemlerinde eş zamanlı olarak abhisheka nakshatra'da vedhaları varsa, yoganın meyve vereceği tahmin edilebilir.